BRTT

Body Remembers Trauma Therapie (BRTT) is een vernieuwende benadering voor het helen van trauma door actieve betrokkenheid van het lichaam. BRTT onderscheidt zich van traditionele therapieën door te erkennen dat trauma's niet alleen mentaal, maar ook fysiek in ons lichaam worden opgeslagen.

Deze therapievorm gebruikt lichaamsgerichte oefeningen om opgeslagen spanning en emoties vrij te maken en los te laten, waardoor een pad naar heling wordt geopend.

WAT IS BRTT?

Body Remembers Trauma Therapie (BRTT) is een therapie die gericht is op het verwerken van trauma door het betrekken van het lichaam. We hebben allemaal trauma’s opgelopen in dit leven. Bedenk je alleen maar eens hoe het moet zijn om geboren te worden.


In tegenstelling tot traditionele therapieën erkent BRTT dat trauma niet alleen in de geest wordt opgeslagen, maar ook in het lichaam. Deze therapie richt zich op het vrijgeven van opgeslagen spanning en emoties door middel van lichaamsgerichte oefeningen.

De voordelen van BRTT

Je kunt voor BRTT kiezen omdat het een holistische benadering biedt, waarbij zowel psychologische als fysieke aspecten van trauma worden aangepakt. Door bewust aandacht te schenken aan lichaamssensaties en bewegingen, kun je een dieper begrip ontwikkelen van hoe trauma jouw lichaam beïnvloedt. BRTT helpt jou om je veiliger en meer verankerd in het hier en nu te voelen.


Deze therapievorm kan ook effectief zijn voor jou, als je merkt dat traditionele praattherapie niet jouw therapievorm is. Het doel is niet alleen het verminderen van symptomen, maar ook het herstel van het lichaam-geest evenwicht na traumatische ervaringen.

tarieven

De investering in je welzijn door middel van BRTT weerspiegelt de waarde en het belang van persoonlijke heling. Het tarief van een standaard BRTT sessie van anderhalf uur is €125,- (incl. BTW). Je kunt BRTT ook in combinatie doen met ademwerk. Een sessie BRTT met ademwerk is €199,- (incl. BTW). Deze sessie duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur.


Elke sessie biedt een waardevolle stap naar het herwinnen van balans en het bevorderen van een diepgaand herstelproces.